Wij ontwikkelen en fabriceren al meer dan 19 jaar stijlvolle maatwerkmeubelen
Al meer dan 19 jaar stijlvolle maatwerkmeubelen
Home>Trends & Updates>De Big Top tafel van Keijser&Co
Trends & Updates

De Big Top tafel van Keijser&Co

Profielfoto van Lonneke van der Weyden
Lonneke van der Weyden

Het is altijd spannend, als een meubelontwerp van idee via schetsen als monster in hout wordt uitgevoerd. Van het prototype van onze Big Top eetkamertafel was ik meteen helemaal weg. Inmiddels is de Big Top al 10 jaar een vast element in de Keijser&Co collectie. We zijn zelf ook al 10 jaar erg gelukkig met ‘m als onze keukentafel.

Stoer & stijlvol

Hij is eenvoudig en stoer. Staat stevig op zijn poten. Het degelijke eikenhout is afgewerkt met witte lak. Dat kan tegen een stootje! Praktisch in ons gezin met drie kinderen en een hond. Thuis combineren we de tafel met Morgan fauteuils met een kleurige bloemenprint. Maar bij deze tafel passen zoveel stijlen! Het is steeds weer verrassend om te zien hoe woonmagazines, showrooms en klanten onze Big Top eetkamertafel prachtig combineren met andere stoelen en stijlen. Ook in kantoren is de Big Top tafel een geliefd meubel. Ik ken bijvoorbeeld verschillende makelaarskantoren die ‘m hebben. Heel stijlvol!

“Ik voelde het meteen toen ik ‘m in het echt zag. De Big Top tafel is een topper!”

Lonneke van der Weyden

Kleuren en uitvoeringen van de Big Top tafel

Onze eigen Big Top is langwerpig, wit en met het originele Big Top onderstel. Zwart is ook een veel gekozen kleur van deze tafel. Hij is in alle RAL-kleuren leverbaar, maar zuiver wit is wel de favoriete kleur. Het tafelblad is robuust, bijna 10 cm dik. Het blad kan ook worden gecombineerd met 9 andere onderstellen. De variaties in kleuren, in combinatie met de maatvoering in iedere gewenste lengte, breedte en hoogte én de verschillende onderstellen, maken de mogelijkheden van de Big Top tafel eindeloos.

Kleintjes van de familie

Lage tafels zoals de Big Top salontafel en de Big Top bijzettafel. En er is ook een Big Top zitbank, die aansluit bij de eettafel. Het combineren van verschillende meubelen uit de Big Top familie brengt eenheid en rust in een interieur.

Rechthoekige of ronde Big Top

10 jaar geleden zag je vooral lange, rechthoekige tafels. De laatste jaren krijgen we steeds meer vraag naar onze ronde Big Top tafel. Verschillende tinten eikenbeits zien we hier veel als keuze voor de afwerking. Deze ronde tafel heeft twee mogelijkheden voor het onderstel. Als je er de ruimte voor hebt, is een ronde eettafel natuurlijk super om gezellig samen aan te zitten. In onze leefkeuken past een rechthoekige tafel beter. Wij zijn bovendien nog lang niet uitgekeken op onze topper!

Meer weten?

Je vindt de Big Top eetkamertafel in de collectie tafels op onze website. Wil je meer weten over de maatwerkmogelijkheden van de tafel of wil je de Big Top in het echt zien en ervaren? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek aan de Keijser&Co showroom.